Уважаеми клиенти и приятели, офиса на Алма Холидейз е отворен отново с нормално работно време от 09.00ч до 18.00ч., e-mail sofia@almaholidays.net и bulgaria@almaholidays.net също фунционират нормално, ако имате въпроси, може да ни пишете мейл или да ни се обадите по телефона! Бъдете здрави! Очакваме Ви, за нови пътешествия и предизвикателства!
Палма Де Майорка
Полезна информация:
МАЙОРКА е
главния остров на Балеарския архипелаг.Столица на острова и на целия архипелаг е Палма Де майорка.

Богатата и наситена със събития история на Майорка започва още в праисторически времена, което се потвърждава от отделни находки - остатъци от селища на първобитни хора. Свои следи на острова са оставили и античните народи - финикийци, гърци, римляни, византийци, араби. Испанското владичество води началто си от 1229 година, когато кралат на Арагон Хайме I установява контрол над острова и го присъединява към короната. Туристическата индустрия на острова започва да се развива през 20-те години на 20-ти век, когато тук са построени пурвите хотели, предназначени за най-богатите хора в Европа.
Днес курортния туризъм се явява основен аспект на живота на Майорка. Острова разполага с най-широка мрежа от съвременни хотели, осигуряващи на гостите си първокласен комфорт и истинско европейско обслужване. Благодарение на средиземноморския си климат, Майорка се отнася към списъка с курорти, посещавани целогодишно. Даже в самия разгар на лятототук няма прекалени горещини, а зимата е изключително мека. Относителната влажност е около 70% в течение на цялата година и в съчетание с благоприятния температурен режим поддържа неизменното добро настроение на гостите на курорта. Още един важен фактор, превърнал Майорка в един от най-привлекателните ъгълчета на света се явява удивително богатата и разнообразна природа на острова.
В планините на Сиера де Трамонтана можете да се насладите на типичен планински пейзаж. В същата висока част на острова, се намират живописни градчета, като Валдемос и Солер. Северната част на Майорка, където на 100 км се простира планински хребет, се отличава с отвесни брегове, приютили малки заливчета, много от които са достъпни само от към морето и девствени плажове. Вътрешната част на Майорка, където е съхранен традиционния начин на живот, до днес напомня за причините, поради които на времето са я наричали "остров на покоя" Южната част на Майорка е по-топла и суха. Тук се намират най-красивите плажове на острова - Сес Коветас, Ес Тренк, Мондраго, залива Фигера и залива Сантана. Останалите курорти са разположени на югозападното крайбрежие по всички страни на залива Палма. На югоизток от столицата се намират "немските" курорти Аренал, айа де Палма, и Кан Пастиля. Тези три туристически зони са обединени с общ пет километров плаж. През всеки 700-800 метра са разположени общински "плажни клубове": малък бар, съблекални, тоалетни, наем на шезлонги и чадъри, център за водни спортове. Зад линията на плажа се простира павирана крабрежна улица с високи палми от двете страни. По протежението и има многобройни магазинчета, ресторанти и барове. Трите курорта са са свързани със столицата от няколко автобусни маршрута. На запад от Палма са разположени "английските" зони, сред които се открояват Магалуф и Палма Нова, смятани за център на младежта на острова. Съвсем близо до столицата се намират елитните зони за отдих Илетас и Кала Майор, в съседство с лятната резиденция на кралското семейство - двореца Маривент. На изток от Майорка, наред с малките заливчета, до днес съхранили своя недокоснат от цивилизацията вид, можете да посетите пещерите Арта в местността Канямел и пещерата Драк. Друга туристическа зона на остров Майорка се намира на североизток, където се намират големите заливи Алкудия и Поленса. Най-важния населен пункт в района е Поленса, където обичат да отсядат художници и артисти и където са съхранени паметници от древноримския град Поленция. Обширния залив Алкудия има великолепни плажове. В тази местност се намира природния парк Албуфера - един от петте на Балеарските острови. Хотелите в Майорка са съсрвдоточени главно по крайбрежието, прочуто с чудесните си пясъчни плажове и кристално чисто море. Бреговата линия се отличава със съчетанието от обширни плажове, простиращи се на мнгоо километри и величествени скалисти морски скалисти брегове, покрити с пинии и образуващи уединени заливи. Местната кухня, базирана основно на пресни морски продукти и плодове поразява със своето разнообразия и изисканост. Освен това, Майорка се слави с богатия си народен фолклор и традиционни занаяти, сред които дърворезба, грънчарство, обработка на перли, бродерия и много други.