Уважаеми клиенти и приятели, офиса на Алма Холидейз е отворен с работно време от 10.00ч до 17.00ч., e-mail sofia@almaholidays.net и bulgaria@almaholidays.net , ако имате въпроси, може да ни пишете мейл или да ни се обадите по телефона! Бъдете здрави! Очакваме Ви, за нови пътешествия и предизвикателства!
ПРЕДКОЛЕДНИ БАЗАРИ в ЗЛАТНА ПРАГА - чартър от София 2024 (4 нощувки)
ПРЕДКОЛЕДНИ БАЗАРИ в ЗЛАТНА ПРАГА - чартър от София 2024 (4 нощувки)
Прага, Чехия
Цени от
936 лв.
Транспорт
Самолет
Продължителност
5 дни / 4 нощувки
Дати на отпътуване
24.11.2024 г.,   01.12.2024 г.,   11.12.2024 г.,   18.12.2024 г.
Програма
Допълнителна информация
Хотели

ДЕН -1
Oтпътуване от летище София за Прага с полет на авиокомпания European Air Charter. Кацане в Прага. Програмата в Прага с екскурзовод на български език. Разглеждане на хълма Храдчани - най-дълго строената в Прага катедрала, която е и пантеон на чешката история - "Св. Вит“. Разходка в квартала на аристократите Мала Страна до Карловия мост.По средновековни улички стигаме до Старе Место (Стария град), които водят до Староместске намести (Стария градски площад) с Тинския храм, църквата "Свети Микулаш” и паметника на Ян Хус в центъра на площада, Кметството и един от символите на Прага световноизвестния Астрономически часовник от 15 в. (“Орлой”). Трансфер до хотелите за настаняване след 15,30ч.
Нощувка.

ДЕН -2
Закуска. Свободно време за самостоятелно разглеждане на музеи и Коледни базари.
Допълнителна програма - вечеря на блок маса на кораб по р. Вълтава /2 часа/.
Нощувка.

ДЕН -3
Закуска. Свободно време и възможност за допълнителна екскурзия:
Екскурзия до Дрезден - столицата на Саксония, известна като "Флоренция на Елба”. Пешеходна разходка - комплекса Цвингер, Оперния площад, Кралската катедрала, катедралата Фрауенкирхе. Свободно време и възможност за посещение на музеи - бароковия дворец "Цвингер”, прочут с Музея на порцелана, Оръжейния музей и една от най-богатите картинни галерии в света, известна с шедьовъра на Рафаело - "Сикстинската Мадона”. * Входните такси на музеите не са включени в цената на тура. Свободно време за самостоятелно разглеждане на музеи. Връщане в Прага.
Нощувка.

ДЕН -4
Закуска. Свободно време и възможност за допълнителна екскурзия:
Екскурзия до Карлови Вари - един от най-старите европейски балнео-курорти, известен с лечебния ефект на горещите си минерални извори, Бехеровката и стъкларските изделия. Връщане в Прага.
Нощувка.

ДЕН -5
Закуска. Освобождаване на хотелаТрансфер до летището за полет на авиокомпания European Air Charter за София. Кацане на летище София.

Полетно разписание (подлежи на препотвърждение за всяка дата):
София-Прага - 08:00 - 09:00
Прага-София - 10:00 - 13:00