Уважаеми клиенти и приятели, офиса на Алма Холидейз е отворен отново с нормално работно време от 09.00ч до 18.00ч., e-mail sofia@almaholidays.net и bulgaria@almaholidays.net също фунционират нормално, ако имате въпроси, може да ни пишете мейл или да ни се обадите по телефона! Бъдете здрави! Очакваме Ви, за нови пътешествия и предизвикателства!
Валенсия
Полезна информация:

Валѐнсия (на испански Valencia; на валенсиано València) е град в Испания, столица на автономна област Валенсия и провинция Валенсия. Това е третият по население град в Испания (след Мадрид и Барселона) с около 807 396 жители (2006). Разположен е при вливането на река Турия в Средиземно море.
Оригиналното латински име на града е Valentia (/wa'lentia/валентия), което означава "сила", "мощ", "енергия" като градът е именован след император Валент по чиято заповед е основана новата колония в Хиспания, за която се грижи по-късно император Теодосий I. По време на Мюсюлманската Империя в Испания града се е казвал "Балансия" на арабски. По правилна звукова промяна става "Балентхия" в Кастилския испански и Валенсия на Валенсиански испански.