Уважаеми клиенти и приятели, офиса на Алма Холидейз е отворен отново с временно намалено работно време от 10.00ч до 16.00ч., e-mail sofia@almaholidays.net и bulgaria@almaholidays.net също фунционират нормално, ако имате въпроси, може да ни пишете или да ни се обадите! Бъдете здрави! Очакваме Ви, за нови пътешествия и предизвикателства!
Кайро
Полезна информация:

Кайро се намира в северната част на страната, наричана и Долен Египет, на 165 km южно от Средиземно море и на 120 km западно от Суецкия залив и Суецкия канал. Градът е разположен на река Нил, непосредствено на юг от точката, в която реката излиза от обградената с пустиня долина е се разклонява в своята делта. Градската агломерация на Кайро се разпростира от двете страни на реката, но самият град е разположен на нейния източен бряг и на два острова, като общата му площ е 214 km.
Кайро е столицата на Египет и административен център на мухафаза Кайро. С население около 7,8 млн. души, а с предградията — около 17,0 млн. души. Кайро е най-големият метрополис в Близкия Изток и Африка и 11-тият по големина в света.
Като главен стопански, административен, културен и туристически център, в Кайро има много правителствени офиси, учреждения, бизнес центрове, хотели, както и най-старият в ислямския свят университет - Ал-Азхар.