Уважаеми клиенти и приятели, офиса на Алма Холидейз е отворен отново с нормално работно време от 09.00ч до 18.00ч., e-mail sofia@almaholidays.net и bulgaria@almaholidays.net също фунционират нормално, ако имате въпроси, може да ни пишете мейл или да ни се обадите по телефона! Бъдете здрави! Очакваме Ви, за нови пътешествия и предизвикателства!
o.Тенерифе
Полезна информация:

Канарските острови. Тенерифе

  • Канарските острови са част от Испания. Тенерифе е най-големия от седемте острови от Канарския архипелаг, разположен на 300 км от африканското крайбрежие на 1300 км от Пиринейския полуостров. Острова има площ 2034 кв.м с форма на триъгълник, в центъра на който е разположен връх Тейде - най-високата точка на Испания (3718 м над морското равнище).
Географско положение:
  • Канарските острови са една от 17-те провинции на Испания. Първите данни за Канарските острови, тогава наричани Щастливи, са от 505 година преди новата ера. Картагенския мореплавател Ханон, придвижвайки се на юг покрай пустинните брегове на Сахара, достига острови, които го удивяват с богатството си и пише за тях в "Морското околосветско пътешествие на Ханон".
Административно деление:
  • Канарските острови, административно се делят на две провинции: Санта Круз де Тенерифе, която включва о-в Тенерифе, Гомера, Ла Палма и Иерро, и провинция Лас Палмас, където влизат островите Гран Канария, Фуеревентура и Лансароте.
Език и население:
  • Официалния език е испански. Съвременните канарци са горд, дружелюбен и гостоприемен народ. Канарци са само жителите на остров Гран Канария. Жителите на Фуеревентура са фуеревентурци, жителите на Лансароте - лансаротци и т.н.
Климат:
  • Канарскте острови са единствения в Европа целогодишен плажен курорт с уникален мек климат. Тук винаги има топло море и и ласкаво слънце. Цяла година температурата на въздуха е 25-27°C, а на водата - 21-23°C.