РАЗГЛЕДАЙТЕ АКТУАЛНИТЕ НИ ОФЕРТИ -Ранни записвания за Нова година 2020 - самолетни и автобусни програми, хотелски резервации за цял свят и самолетни билети !!! ПРОМОЦИОНАЛНИ ОФЕРТИ - ВЪЗПОЛЗВАЙТЕ СЕ !!!!
ТАНЖЕР
Полезна информация:

Танжер е (Танджа طنچة на берберски и арабски, Tánger на испански, и Tanger на френски), град в северна част на Мароко с население 669 685 души (преброяване от 2004 г.). Градът се намира близо до Гибралтарския проток и е един от известните в древността и античността Херкулесови стълбове.
Тингис, сега Танжер, възниква като древно финикийско селище. В намерените древни монети са изсечени имена Тенга, Тинга и Титга, древните гръцки и римски автори оставят множество варианти за името на града.

Според берберските предания, градът е построен от сина на Тинджис — Суфакс. Тинджис била съпруга на берберския герой Антаиос. Има и други легенди за възникването на града. Гръцка легенда преписва създаването на града на великана Антей, чиито гробница и скелет били в близост до града. Друга гръцка легенда описва, че градът е създаден от Софакс, син на Херкулес и на вдовицата на Антей. Пещерата на Херкулес е само на няколко километра разстояние от града. Сега тази пещера е основна туристическа атракция в региона, като част от древногръцката митология. Вярва се, че митичният герой е спял в пещерата по време на покоряването на дванадесетте изпитания.

Танжер се оформя като важен град за берберите и все още е населяван от тях, като се счита, че името му е дошло от бога им Тинджис или Тинга. Градът в древността е завладян от пунически Картаген, ставайки част от Картагенската конфедерация в западното средиземноморие. По времето на Древен Рим градът израства като важен икономически център и придобива важни провинциални административни функции.

През 5 век вандалите завладяват града по време на своя поход през Северна Африка. Век по-късно (между 534 и 682 г.) градът е част от Византийската империя. През 702 г. градът попада под влиянието на арабската експанзия.