Уважаеми клиенти и приятели, офиса на Алма Холидейз е отворен отново с временно намалено работно време от 10.00ч до 16.00ч., e-mail sofia@almaholidays.net и bulgaria@almaholidays.net също фунционират нормално, ако имате въпроси, може да ни пишете или да ни се обадите! Бъдете здрави! Очакваме Ви, за нови пътешествия и предизвикателства!
Коломбо
Полезна информация:

Серендиб – така го наричали арабските мореплаватели. На техния език името означавало „земята която предлага удоволствия”. Днес, след толкова размирни и кървави години, пътешествениците в Шри Ланка могат най-сетне да преоткрият смисъла на това блажено име. Из острова вече е възможно да пътуваш свободно и без риск за живота. Да ходиш бос по девствените плажове на югоизток, където рибарите хвърлят мрежи за сардини от невъзможните си пилони. Да се натъкнеш на стадо диви слонове в непроходимите гори или да попаднеш в древни столици с 20-вековна история зад гърба си.
Но най-изненадващо в ШрЛанка като че ли е съжителството между различните религии. Въпреки кървавата гражданска война, противопоставила синхали на тамили, в ШрЛанка ще откриете една невиждана реалност. Ислям, индуизъм, християнство, протестанство и будизъм си общуват културно и уважително като в изискан бридж клуб. А в столицата Коломбо някои от вярваящте делят дори едни и същи храмове. Сега изглежда е налучкан пътят на помирението. Поне така се надяват всички. И бързат да се нарадват на крехкия мир като не обръщат внимание на ипонадупчените с куршуми стени. Останалите живи местни жители благославят съдбата, че не са станали курбан в безумната касапница, и се надяват на по-добри дни. Усмивките полека-лека се завръщат, макар и в микроскопични размери.
ШрЛанка е малко парче земя – 65 хил.кв.км земя, но въпреки ограничените си размери островът предлага безкрайно разнообразие от природни забележителности пътешественикът ще остане изумен от кристалночистите плажове по крайбрежието. И най-вече от девствените бели плажове на Тринкомалее – те станаха достъпни за западните туристи съвсем неотдавна. Трудно е да си представи човек по-диво място за сърф и леководолазни спортове. Съвсем наблизо са гъстите гори и национални паркове Гал Оя, Лахугала, Вилпау, Бундалу, необезпокояваните царства на леопардите и на стадата диви слонове. И безкрайните плантации с чай и екзотични подправки. ШрЛанка има невероятно културно наследство. В централната част на стрната са запазени паметниците на нейното минало архиектурно величие.