РАЗГЛЕДАЙТЕ АКТУАЛНИТЕ НИ ОФЕРТИ -Ранни записвания за Нова година 2020 - самолетни и автобусни програми, хотелски резервации за цял свят и самолетни билети !!! ПРОМОЦИОНАЛНИ ОФЕРТИ - ВЪЗПОЛЗВАЙТЕ СЕ !!!!
Танзания
Занзибар е полуавтономна област от Обединена република Танзания. Заема територия от няколко острова, от които два са по-големи и извест...


Обща информация:

Столица: Додома


Полезна информация:

Танзания, официално Обединена република Танзания, е държава в Източна Африка. Страната граничи с Кения, на северозапад с Уганда, Руанда и Бурунди, на запад с ДР Конго, на югозапад със Замбия и Малави, и на югоизток с Мозамбик. На изток бреговете на Танзания се мият от водите на Индийския океан. Бреговата линия възлиза на 1424 километра.
В североизточната част на страната релефът е планински. Там се намира Килиманджаро, най-високата планина на африканския континент. На север и запад Танзания граничи съответно с две от т.нар. велики езера – езерото Виктория, най-голямото в Африка, и езерото Танганика – най-дълбокото в Африка. В централната част на страната е разположено голямо плато, покрито с равнини и обработваема земя..