Уважаеми клиенти и приятели, във връзка със ситуацията с COVID 19 в България и по света, офиса на Алма Холидейз е затворен за момента, всички служители работят от домовете си, e-mail sofia@almaholidays.net и bulgaria@almaholidays.net също се проверяват от колегите по отдели, ако имате въпроси, може да ни пишете! Бъдете здрави!
Унгария
Будапеща (на унгарски: Budapest) е най-големият град и столицата на Унгария. Разположен е в Среднодунавската низина, на двата бряга на ...
Балатон е тектонско езеро в Западна Унгария, най-голямото в Централна Европа с площ 592 km2. Дължината му е 77 km, ширината - от 4 до 1...


Обща информация:

Официален език: унгарски
Столица: Будапеща


Полезна информация:

Унгария (на унгарски: Magyarország) е вътрешноконтинентална държава в Централна Европа. Тя няма излаз на море и граничи с Австрия, Словакия, Украйна, Румъния, Сърбия, Хърватия и Словения. Площта ѝ е 93 030 км², от които 92 342 км² суша и 688 км² водна площ.
В днешните си граници Унгария заема основната част от Панонската низина, намираща се в Карпатския басейн и пресичана от река Дунав. Поради централното си разположение тя се е смята за мост между Изтока и Запада.