РАЗГЛЕДАЙТЕ АКТУАЛНИТЕ НИ ОФЕРТИ -Ранни записвания за Нова година 2020 - самолетни и автобусни програми, хотелски резервации за цял свят и самолетни билети !!! ПРОМОЦИОНАЛНИ ОФЕРТИ - ВЪЗПОЛЗВАЙТЕ СЕ !!!!
Великобритания
Ло̀ндон (на английски: London, произнася се по-близко до Ла̀ндън[1] [ˈlʌndən] или Лъ̀ндън[2] ) е столицат...
Единбург е столица на Шотландия, разположен е на северния бряг на залива Фърт ъф Форт. Градът е една от големите световни туристически ...


Обща информация:

Официален език: английски
Столица: Лондон


Полезна информация:

Великобритания е най-големият от британските острови, на който се намират Англия, Шотландия и Уелс. Включен е в територията на Обединеното кралство на Великобритания и Северна Ирландия със столица Лондон.

Великобритания често се бърка с Англия или с Обединеното Кралство. Дори доста британци объркват различните понятия. Обединеното кралство е многонационална държава. В нея са включени англичани, шотландци, уелсци и северноирландци. Всички те имат отделни национални отбори по футбол, както и ред други спортове, напр. кърлинг.

Името Великобритания произлиза от името на римската провинция Британия, която е включвала Англия и Уелс. Древните римляни са наричали келтите които са живеели по тези острови с името британи.