Уважаеми клиенти и приятели, офиса на Алма Холидейз е отворен с работно време от 09.00ч до 18.00ч., e-mail sofia@almaholidays.net и bulgaria@almaholidays.net , ако имате въпроси, може да ни пишете мейл или да ни се обадите по телефона! Бъдете здрави! Очакваме Ви, за нови пътешествия и предизвикателства!
View
SPA УИКЕНД В БУКУРЕЩ
Транспорт
Автобус
Програма

SPA УИКЕНД В БУКУРЕЩ

25.03 – 26.03.23

1 НОЩУВКА СЪС ЗАКУСКА

АВТОБУСНА ПРОГРАМА

1 ДЕН – Отпътуване от Благоевград в 4.30 ч; Дупница в 5.00 ч; София в 6.00 ч. от паркинга на стадион „Васил Левски”, за Букурещ през КПП „Дунав мост – Русе“. Посещение на „Музея на селото“. Свободно време в центъра на Букурещ. Настаняване в хотел 3*. Нощувка.

2 ДЕН – Закуска в ресторанта на хотела. Посещение на SPA център Therme край Букурещ.
Автобусът ще има престой 5:00 часа в SPA център Therme, който се намира на 15 минути извън Букурещ. Той разполага не само с топли басейни, но също и с най-голямата закрита и открита градина в Румъния, в която има над 800 хиляди растения и стотици видове дървета, включително и най-голямата плантация на истински палми в Европа. Истинската атракция на комплекса обаче е т.нар. Дърво на живота, което е един от най-редките ботанически видове в момента и създава усещане за тропическа ваканция, разположена само на минути от центъра на Букурещ.

Отпътуване към България. Пристигане в София на стадион Васил Левски вечерта.

 

 

 

Цена на човек, за пакет, в лева

Възрастен в двойна стая / тройна стая 169 лв.
Доплащане за единична стая 75 лв.

 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

*  Транспорт с комфортен автобус;

*  1 нощувки със закуски в х- л 3* в Букурещ ;

*  Водач от фирмата организатор;

*  Пътни и  магистрални такси;    

*  Медицинска застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с покритие  5000 евро към ЗД Евроинс АД, гр. София / лица до 5 г. и над 64 г. имат доплащане /;

 

 

Цената не включва:

·         Посещение на „Музея на селото“ с екскурзовод на български език –  около 30 Леи;

·         Входни такси за SPA център Therme – (зависимост от избраната зона и времетраене на престоя)

·         Хавлия под наем – 21 Леи;

·          Халат под наем – 29 Леи;

·         Джапанки 25 Леи;

·         Разходи от личен характер;

·         Такса гориво, в случай на необходимост;

·         Тръгване от Благоевград – 15.00 лв.
·         Тръгване от Дупница – 10.00 лв.

За допълнителните мероприятия – записването и плащането става предварителни при доплащането !!! Екскурзиите се осъществяват  при минимум 20 пълноплащащи туриста.

 

При заплатена допълнителена екскурзия, но неявяване в определеното време и място за започване на екскурзията сумата не се възстановя.

*Доплащане за единично ползване на двойна седалка – 90.00 лв.
* Доплащане за тръгване от Благоевград – 15.00 лв.
* Доплащане за тръгване от Дупница – 10.00 лв.

Комплексът е разделен на три основни зони, всяка от които е с определена тема:
The Palm – както подсказва името, е посветена на релаксация сред 500 палмови дървета. Това е най-голямата градина от този тип в Европа;
Цена за 3:00 часа: Възрастен – 89.00 Леи / Деца (13.99) – 79.00 Леи
Цена за 4:5 часа: Възрастен – 104.00 Леи / Деца (13.99) – 94.00 Леи
Elysium – предназначена е за термални бани и за тези, които биха искали да се насладят на приятни масажи. Минимална възраст на посетител 14.00 навършени години.
Цена за 3:00 часа: Възрастен – 115.00 Леи
Цена за 4:5 часа: Възрастен – 130.00 Леи
Galaxy – центърът за забавления. Тук може да се насладите на басейн с вълни – най-големият в Румъния – или пък да се пуснете по една от многото пързалки. А когато сте достатъчно уморени, може да спрете за едно питие в бара на басейна. Зона Galaxy няма ограничения на възрастта.
Цена за 3:00 часа: Възрастен – 66.00 Леи / Деца (13.99) – 49.00 Леи / Деца (над 14.00) – 56.00 Леи
Цена за 4:5 часа: Възрастен – 81.00 Леи / Деца (13.99) – 64.00 Леи / Деца (над 14.00) – 71.00 Леи
Важно: За влизане в Therme се изискват бански костюм, джапанки и плажна хавлия (или халат)! Хавлии и халати могат да се вземат на рецепцията срещу допълнително заплащане.
В случай, че има записани хора от други населени места по маршрута, спирките са следните: от Благоевград (от автогарата) – 4:30 ч; Дупница (от безиностанция Eco) – 5:00 ч; Драгичево (на магистралата бензиностанция Petrol) – 5:15 ч; София (стадион Васил Левски) – 6:00 ч; Луковит ; Плевен

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ: Валиден документ за самоличност – лична карта или задграничен паспорт за

български граждани. За деца под 18 години, пътуващи с един родител или без родители – Нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България – оригинал + 1 копие +

паспорт на детето, копие от акта за раждане, копие от страницата със снимката в паспорта.  Няма визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ:  35
Срок на уведомление при несъбран минимален брой туристи:  7 дни преди датата на отпътуване
НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ: Депозит 30% при записване. Пълно плащане до 20 работни дни преди отпътуване.

УСЛОВИЯ ЗА АНУЛАЦИИ:

Потребителят има право да се откаже от пътуването без санкция до деня, следващ деня на записването и внасянето на депозит.

В случай на отказ от пътуване и прекратяване на договора от страна на Потребителя, Туроператорът  не удържа неустойки при следните условия:

При налагане на карантина за влизане в страната на пътуване от България или за влизане от страната на пътуване към България (парите Ви се възстановяват на 100% без удръжки, глоби, неустойки!).

При обявяване на Инзвънредно положение във връзка с COVID-19!

При установяване на зараза от COVID-19 на някои от пътуващите или техен близък до 14 дни  преди отпътуване– позитивен PCR тест (парите Ви се възстановяват на 100% без удръжки, глоби, неустойки!).

Във всички останали случаи на отказ от пътуване и прекратяване на договора от страна на Потребителя, Туроператорът удържа неустойка както следва:

От деня, следващ деня на записването до 60-тия ден преди датата на заминаване – 10% от основната цена на пътуването на турист.

От 59-тия ден до 10-тия ден преди датата на заминаване – 30% от основната цена на пътуването на турист.

От 9-тия ден до датата на заминаване – 100% от общата цена на пътуването на турист.

Туроператорът „Отговорност на Туроператора“ със Застрахователно Дружество Евроинс АД, седалище и адрес на управление: гр. София, бул. “Христофор Колумб” 43, тел. 070017241,   застрахователна полица № 03700100004082.

Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на Застраховка “Отмяна на пътуване” по чл.80, ал.1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите при анулиране на пътуването, при съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия или негови близки, включително и разходи свързани с COVID-19:

Поставяне под карантина от здравните власти на застрахованото лице или на негов близък, с когото застрахованото лице живее заедно или с когото са застраховани с един и същ застрахователен договор във връзка с едно и също пътуване, вследстие на лабораторно потвърден случай на Ковид-19,при условие че до началната дата на пътуването остават не повече от 14 (четиринадесет) дни.

Провеждане на домашно лечение или хоспитализация на застрахованото лице или на негов близък, с когото застрахованото лице живее заедно или с когото са застраховани с един и същ застрахователен договор във връзка с едно и също пътуване, вследстие на лабораторно потвърден случай на Ковид-19,при условие че до началната дата на пътуването остават не повече от 28 (двадесет и осем) дни.

Отказ на превозвача да настани застрахованото лице или негов близък, с когото са застраховани с един и същ застрахователен договор във връзка с едно и също пътуване, на борда на посоченето в документа за резервация превозно средство поради:

Повишена телесна температура, отчетена от превозвача преди отпътуването, или Лаболаторно потвърден случай на Ковид-19.

Смърт на застрахованото лице вседствие на потвърден случай на Ковид-19.

Смърт на близък на застрахованото лице вследствие на потвърден случай на Ковид-19, настъпила не повече от 90 дни преди началната дата на пътуването.

Застраховката е доброволна и се сключва в деня на подписване на договора за организирано пътуване в агенцията, където се извършва записването. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa

Лица до 5 год. и от 64 до 74 год. имат доплащане за мед. застраховка в размер на 2.00 лв. на човек за престоя. Лица от 75 до 80 год. имат доплащане за мед.застраховка от 4.00 лв за престоя.

Застрахователната компания не застрахова лица над 85 год. Туристите от 80 до 84 год. Могат да бъдат застраховани за 2000 € срещу сумата от 2.00 лева на ден.

Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им се отказва достъп до Турция поради: забрана за напускане на страната, невалидни /забравени/ документи или други независещи от туроператора причини !

ЗАБЕЛЕЖКА: Туроператорът си запазва правото за промяна на дните на обявените допълнителни екскурзии, в зависимост от предлагането на турските колеги. Организаторът си запазва правото за промяна в цената на екскурзията до 20 дни преди датата на отпътуване, в случай на драстично повишаване на горивото.

Информация относно самото пътуване: Началната и крайната спирка са фиксирани предварително в програмата и договора и допълнителни спирки на територията на гр. София не се правят. Настаняването в автобуса става по реда на записване. Спирките по време на самото пътуване са предварително регламентирани / при необходимост разбира се се спира, но слизат само нуждаещите се /.

ТРАНСПОРТ:
Автобус

 

Програмата е подходяща за хора в неравностойно положение,  които могат да се предвижват самостоятелно.

ДАТА НА ОТПЪТУВАНЕ:   25 МАРТ 2023