Уважаеми клиенти и приятели, офиса на Алма Холидейз е отворен отново с нормално работно време от 09.00ч до 18.00ч., e-mail sofia@almaholidays.net и bulgaria@almaholidays.net също фунционират нормално, ако имате въпроси, може да ни пишете мейл или да ни се обадите по телефона! Бъдете здрави! Очакваме Ви, за нови пътешествия и предизвикателства!
Малта
Валета е столица на Малта, разположена на най-големия остров в държавата. Името на италиански е La Valetta и често може да се види изпи...
Град Слиема е разположен на североизточния бряг на Малта. В града има много ресторанти, кафенета и шопинг центрове.
Сейнт Джулиъс е град в Малта, разположен на брега на север от столицата Валета. Той е известен туристически център с много хотели, рест...


Обща информация:

Официален език: малтийски и английски
Парична единица:евро
Столица: Валета
Територия: 316 км²
Население: 405 577 д.Полезна информация:

Република Малта е островна държава, разположена върху архипелаг в центъра на Средиземно море южно от Италия, източно от Тунис и северно от Либия. Първи финикийците откриват стратегическото значение на архипелага при своята колонизация на западното Средиземноморие. След тях идват Рим, Византия, Арабският халифат, Арагон, норманите, Малтийският орден, Франция и Великобритания, като всички са търсели добри пристанища за контрол върху Средиземно море.

Въпреки че географски островите са част от Африка и лежат върху африканската континентална плоча, културно и исторически те са част от Европа. През 2004 г. страната става член на Европейския съюз. И по население, и по площ, Малта е най-малката страна-член на ЕС. Малтийският език е единственият семитски език, официален за европейска държава.