РАЗГЛЕДАЙТЕ АКТУАЛНИТЕ НИ ОФЕРТИ - НОВА ГОДИНА 2018, ранни записвания за Лято 2018 - самолетни и автобусни програми, хотелски резервации за цял свят и самолетни билети !!! ПРОМОЦИОНАЛНИ ОФЕРТИ - ВЪЗПОЛЗВАЙТЕ СЕ !!!!
Кипър
Ларнака e най-старият град в Кипър, с доказателства за обитаване от преди 6000 години. Град Ларнака, подобно на други кипърски крайб...


Обща информация:

Столица: Larnaka


Полезна информация:

Кипър е третият по големина остров в Средиземно море, с площ 9 251 km2. Той се простира на 240 km по дължина от изток на запад, и по ширина достига 100 km от север на юг.
До северния бряг по ширина се простира планинската верига Кирения.
Бреговата линия на острова на север е изрязана и скалиста, а на юг е покрита с дълги пясъчни плажове. Това е причината почти всички морски курорти да са разположени от южната страна на острова. Общата дължина на бреговата ивица е 780 km
През май започва плажният сезон, като месецът се счита за най-доброто време за отдих на море. Разликата между дневните и нощните температури все още достига 15 С°. Лятото на острова започва през средата на май и продължава до средата на октомври. Характерно е с горещината, безоблачното небе и прохладния бриз от морето.
Септември и октомври са все още ясни и слънчеви, а морската вода е годна за къпане.
На Кипър даже в средата на ноември човек се чувства като посред лято. Къпането в морето все още е възможно, а екскурзиите до селцата и дегустацията на вино във винарните е още по-привлекателно.